Siirrettävä monivärivalaisin lentokentille

Twoy Engineering Oy kehittää siirrettävää monivärivalaisinta lentokenttien käyttöön. Valaisinta käytetään lentokenttien muutos- ja korjaustöiden aikana.

Toimitusjohtaja Ari Vilamaa kertoo, että yrityksellä on noin 30-vuotinen historia lentokenttien varustelussa. Yrityksellä on osaamista erityisesti lentokenttien matkustajasilloissa sekä opastekylteissä, sekä myös satamien maihinnoususilloista. Lentokenttien lisäksi yritystä työllistävät Tulli, Säteilyturvakeskus ja Helsingin Satama. Twoy Engineering Oy työllistää Kouvolassa kahdeksan henkilöä.

Kuivaparistokäyttöisen ja sadevesitiiviin valaisimen kehittämistyö on edennyt valovoimakkuuden ja värispektrien ohjelmointivaiheeseen. Ari Vilamaa ja Eero Savikko arvioivat kannusterahan avulla ohjelmoitavaan monivärivalaisimeen kuluneen noin puolen vuoden työtunnit. Kannusterahalla yritys ostaa osan monivärivalaisimen ohjelmointityöstä.

”Tuotteella on työllistävä vaikutus, sillä tämän kaltaiset valaisimet ovat lentokentillä kulutustavaraa. Valaisin on myös vientituote, sillä lentokenttäolosuhteet ovat kansainvälisesti samankaltaiset”, toteaa Savikko.

 

Kannusterahan saaja: Twoy Engineering Oy

 

Kuvateksti:  Eero Savikko (vas.) ja Joonas Kaanula siirtämässä lentokoenttäopastetta.

 

Kysy kannusterahasta: